Vi beholder fremdeles en del av leken og har en del leker som oppvarming eller avslutning.
Vi beholder fremdeles en del av leken og har en del leker som oppvarming eller avslutning.
Apparatmessig blir utfordringene større – vi øver på forlengs/baklengs rulle, håndstående og hjul. Vi kan bruke trampett og lærer det grunnleggende for å kunne hoppe. Idrettens grunnstige er bygd opp slik at barna her noe å strekke seg mot hele tiden. Gjennom 10 ulike øvelsesgrupper som hver er delt inn i 10 trinn, fra det helt enkle til en ferdig turnøvelse, lærer barna de mest grunnleggende ferdigheter i turn.
Deltar ved aktivtetsdag arrangert av kretsen hver vår samt lagets egen vår og juleoppvisning.
Salhus skule
Turnstigen 6 – 7 år Mandag kl 1700-1800
Turnstigen 8 – 9 år Mandag kl 1800-1900 “få plasser”
Hovedinstruktør: Victoria Evensen
Mjølkeråen skole
Turnstigen 6 – 7 år Onsdag kl 1800-1900
Hovedinstruktør: Emilie Moldestad
Turnstigen 8 – 9 år Tirsdag kl 1800-1900 “få plasser”
Hovedinstruktør: Julie Bergesen
Gymnastikk og turn er en meget allsidig idrettsgren. Aktiviteter som tar utgangspunkt i gymnastikk- og turnøvelser gir den beste grunntrening for mange idretter. Flere og flere toppidrettsutøvere har funnet ut at gymnastikk og turn gir et godt grunnlag for toppidrett.
Mål:
Trening for barn skal domineres av lek, samhold og lystbetont aktivitet!
Hvordan:
Turnstigen tar utgangspunkt i Idrettens Grunnstige hvor målet er å tilby barna en allsidig og motorisk utviklende grunntrening, der barna møter utfordringer som er tilpasset den enkelte.
Idrettens grunnstige inneholder 10 øvelsesgrupper med 10 trinn i hver gruppe. Vi kan her nevne fiksering, spenst, balanse, matte, trampett m.m.
Øvelsene er tilrettelagt for barn fra 5 -12 år.
5-6 år: | Fysisk aktive, koordinasjonsevne ikke ferdig utviklet. Motiveres lett, men er ofte kortvarig. Forstår enkle regler. |
Konklusjon: Lærer best gjennom lek og imitasjon. | |
7-9 år: | Koordinasjonsevnen noe mer utviklet. Godt motiverte. Vil ofte konkurrere. |
10-12 år: | Koordinasjonsevnen er godt utviklet. Lett å motivere. Ofte svært innstilt på å konkurrere. Ønsker videreutvikling av idrettslige ferdigheter gjennom lek og målrettede øvingsformer. |
Konklusjon (7-12 år):“Motorisk gullalder”, en svært gunstig alder for læring av idrettslige ferdigheter. Bør stimulere til allsidig idrettsaktivitet i en grovkoordinert form, som gir grunnlag for spesialisering i idrett senere. |
Instruktører: Vi er opptatt av at instruktørene til enhver tid får riktig opplæring. Derfor kurses instruktørene i Idrettens Grunnstige, men også i generell trenerutdanning f.eks. Trener 1 med spesialisering i barneidrett.