Turnstigen

Vi beholder fremdeles en del av leken og har en del leker som oppvarming eller avslutning.

Apparatmessig blir utfordringene større – vi øver på forlengs/baklengs rulle, håndstående og hjul. Vi kan bruke trampett og lærer det grunnleggende for å kunne hoppe. Idrettens grunnstige er bygd opp slik at barna her noe å strekke seg mot hele tiden. Gjennom 10 ulike øvelsesgrupper som hver er delt inn i 10 trinn, fra det helt enkle til en ferdig turnøvelse, lærer barna de mest grunnleggende ferdigheter i turn.

Deltar ved aktivtetsdag arrangert av kretsen hver vår samt lagets egen vår og juleoppvisning.

Salhus skule
Turnstigen 6 – 7 år Mandag kl 1700-1800  
Turnstigen 8 – 9 år Mandag kl 1800-1900

Hovedinstruktør: Liv Andrea Saavedra

Mjølkeråen skole
Turnstigen 6 – 7 år Onsdag kl 1800-1900
Hovedinstruktør: Emilie Moldestad


Turnstigen 8 – 9 år Tirsdag kl 1800-1900
Hovedinstruktør: Julie Bergesen

 

Regler:

 1. Trenerne bestemmer
 2. Alle skal ha på treningstøy
  • Shorts/tights/treningsbukse og T-skjorte/trøye. Det er noen T-skjorter med mye trykk som er veldig trå når turnerne ligger på magen og drar seg frem på en benk – se etter på trening og velg eventuelt en annen til neste trening.
  • Turndrakt (påsydd skjørt er søtt, men kan være litt i veien hvis det er for stort eller langt)
  • Barbent eller myke turnsko er bra. Sko/joggesko kan ikke brukes på trampetten
 3. Sikkerhet
  • Langt hår må settes opp i musefletter eller lignende. Husk at en hestehale eller tutt på bakhodet kan være vond for den som skal rulle kråke!
  • Smykker må tas av.
 4. Mat og drikke hører ikke hjemme på trening.
  • Vannflaske som står utenfor treningsområdet er OK
 5. Ingen tyggis.
 6. Alle skal være snille med hverandre.
Visjon: Barneidrett skal være allsidig og motorisk utviklende og den skal gi barna et grunnlag å bygge videre på.

Gymnastikk og turn er en meget allsidig idrettsgren. Aktiviteter som tar utgangspunkt i gymnastikk- og turnøvelser gir den beste grunntrening for mange idretter. Flere og flere toppidrettsutøvere har funnet ut at gymnastikk og turn gir et godt grunnlag for toppidrett.

Mål:
Trening for barn skal domineres av lek, samhold og lystbetont aktivitet!

Hvordan:
Turnstigen tar utgangspunkt i Idrettens Grunnstige hvor målet er å tilby barna en allsidig og motorisk utviklende grunntrening, der barna møter utfordringer som er tilpasset den enkelte.
Idrettens grunnstige inneholder 10 øvelsesgrupper med 10 trinn i hver gruppe. Vi kan her nevne fiksering, spenst, balanse, matte, trampett m.m.

Øvelsene er tilrettelagt for barn fra 5 -12 år.

5-6 år: Fysisk aktive, koordinasjonsevne ikke ferdig utviklet. Motiveres lett, men er ofte kortvarig. Forstår enkle regler.
Konklusjon: Lærer best gjennom lek og imitasjon.
7-9 år: Koordinasjonsevnen noe mer utviklet. Godt motiverte. Vil ofte konkurrere.
10-12 år: Koordinasjonsevnen er godt utviklet. Lett å motivere. Ofte svært innstilt på å konkurrere. Ønsker videreutvikling av idrettslige ferdigheter gjennom lek og målrettede øvingsformer.
Konklusjon (7-12 år):“Motorisk gullalder”, en svært gunstig alder for læring av idrettslige ferdigheter. Bør stimulere til allsidig idrettsaktivitet i en grovkoordinert form, som gir grunnlag for spesialisering i idrett senere.

Instruktører:  Vi er opptatt av at instruktørene til enhver tid får riktig opplæring. Derfor kurses instruktørene i Idrettens Grunnstige, men også i generell trenerutdanning f.eks. Trener 1 med spesialisering i barneidrett.